Cazare in Gura Humorului la Pensiunea Casa Humor

Pensiunea Casa Humor SteleSteleSteleStele
Cazare Pensiunea Casa HumorCazare Pensiunea Casa HumorCazare Pensiunea Casa HumorCazare Pensiunea Casa HumorCazare Pensiunea Casa HumorCazare Pensiunea Casa HumorCazare Pensiunea Casa HumorCazare Pensiunea Casa HumorCazare Pensiunea Casa HumorCazare Pensiunea Casa Humor

Contact

Tel fix receptie: 0230233334
Tel mobil receptie: 0755965780
Fax: 0230.233.334
Localitate: Gura Humorului
Zona: Bucovina
Judet: Suceava
Strada: STEFAN CEL MARE nr. 5 bis
Email: Click aici pentru email
Website: www.casahumor.ro

Ultima actualizare: 16.08.2017
Oferte speciale
click aici

Descriere zona
Situata la doar 3 km de Manastirea Voronet, si oferind acces foarte usor catre toate celelalte obiective turistice din zona precum Manastirea Voronet - 2,5 km, Manastirea Humorului - 5 km, Manastirea Sucevita - 60 km sau Salina Cacica - 20 km. Pensiunea Casa Humor se afla la iesire din statiunea Gura Humorului spre Campulung Moldovenesc pe partea dreapta la 100 M de la drumul european E576, imediat dupa indicatorul rutier Campulung/Voronet (informatie valabila daca veniti din directia Bucuresti) la intrare in Gura Humorului pe partea stanga, imediat dupa drumul care face dreapta spre Voronet (din directia vest). Exista un banner Casa Humor deasupra soselei, exact in dreptul stradutei care face dreapta/stanga spre pensiune.
Atractii turistice
1. Manastirea Voronet - ctitorita in 1488 de Stefan cel Mare, vestitul voievod al Moldovei la sfatul lui Daniil Sihastrul; ne cheama parca spre ea. Este pictata pe exterior cu celebrul si misteriosul \"albastru de Voronet\"; (DL C5, 5km auto 10\', pe jos 1h).
2. Manastirea Humor - una dintre cele mai vestite ctitorii ale evului mediu moldovenesc a fost construita in 1530 de Teodor Bubuiog, pe ruinele unei
manastiri ctitorite de logofatul Oana la 1415. Culoarea predominanta este rosu.
Ceea ce a fost sters de vreme la Voronet, se poate vedea la Humor, cele doua
manastiri fiind simetrice; (DJ 6km, auto 10\', pe jos 1h).
3. Manastirea Arbore - manastire boiereasca. Ctitorul este Luca Arbore. Ceea ce impresioneaza in mod deosebit in pictura bisericii este calitatea ei decorativa, coloritul cald si luminos, ritmul si eleganta extrema a siluetelor. Remarcabile prin arta portretului sunt tablourile votive din pronaos si naos; (DJ 34km, 209 auto 40\').
4. Manastirea Putna - fondata de Stefan cel Mare incepand cu anul 1466 si servind ca necropola familiei domnitorului, Putna a fost reconstruita in timpul ocupatiei Austro-Ungare, imparatul de atunci recunoscandu-i valoarea artistica. In muzeul de lanaga manastire puteti admira obiecte ce au apartinut domnitorilor Moldovei; (DN 17+ DJ 209, 65KM, acces auto, 1:30\').
5. Biserica de lemn de la Putna - cea mai veche biserica de lemn din Europa. Este situata la doar 300 m de Manastirea Putna.
6. Manastirea Moldovita - ocrotita si inzestrata de ctitori, este singura cu tonuri predominante de galben in pictura, construita de Petru Rares. Muzeul manastirii pastreaza manuscrise din sec XV-lea ce fac referire la activitatea culturala. Aici apar elemente arhitectonice noi cum este pridvorul deschis sau tainita; (DN 17 + DJ 176, 27km, acces auto 35\').
7. Manastirea Sucevita - aici sunetul clopotului, dar si toaca de lemn cheama parca la sfat voievozii din timpuri stravechi. Culorile predominante sunt rosu si verde, ea avand un tezaur unic de icoane si odoare bisericesti ferecate in aur si argint. Monumentul este in realitate o ctitorie comuna a familiilor Movilestilor; (DN 17A, 50km, acces auto, 1:15\').
8. Manastirea Bogdana (in Radauti) - primul monument de arta medievala moldava, cel care marcheaza aparitia stilului faimoaselor manastiri pictate, aici sunt inmormantati domnitori ai Moldovei precum si membri ai familiei. Aceasta manastire este considerata cea mai veche constructie bisericeasca de zid din Moldova.
9. Manastirea Dragomirna - la 15 km de Suceava, un monument de o eleganta aparte, construita in forma de nava, cea mai inalta dintre manastirile bucovinene, avand peretii decorati cu gravuri din piatra. Este singura manastire construita in piatra (1609); (DN 17, 48km, acces auto 1h).
10. Manastirea Probota (fresce exterioare) -prima ctitorie a lui Petru Rares, considerata si cea mai frumoasa, aici se afla si mormantul domnitorului. Biserica este un arhetip al stilului moldovenesc.
11. Biserica Patrauti (fresce exterioare) - bisericuta zidita din porunca lui Stefan cel Mare, are unul din
putinele portrete ale domnitorului, fiind unica manastire de maicute fondata de domnitor.
12. Manastirea Sf Ioan cel Nou de la Suceava - o impletitura de stiluri din epoci diferite. Primul ctitor al manastirii a fost Bogdan al III-lea, urmat de Stefanita Voda. Frescele ce decoreaza biserica atesta talentul creator al mesterilor moldoveni prin realizarea unor scene figurative.
13. Manastirea Slatina (fresce exterioare) - ctitorita de Alexandru Lapusneanu a fost construita intre anii 1554-1558 ca necropola domneasca a familiei. O adevarata fortareata, aceasta se remarca
printr-o deosebita valoarea arhitectonica si artistica ce continua traditiile epocii lui Stefan cel Mare si Petru Rares.
14. Manastirea Rasca (fresce exterioare) - la 18 Km de orasul Falticeni, Petru Rares ridica biserica din zid de piatra in anul 1542. Manastirea a fost si un important centru cultural. Tot aici se pastreaza tabloul votiv in care apare Petru Rares, impreuna cu Stefan Rares, doamna Elena si cei doi fii.


15. Catedrala Cacica - inclusa intr-un pelerinaj anual al crestinilor catolici din toata lumea pe 15 august, a fost sfintita in anul 1904. Monumentul se remarca atat prin frumusetea vitraliilor dar si prin \"Grota Sfintei Maria\'; (DJ 209, 17 km,acces auto 25\').
16. Biserica catolica din Gura Humorului - cea mai veche din Bucovina; (DE, pe jos 5\').


Alte obiective de vizitat:
Chilia sapa in stanca a lui Daniil Sihastrul, sfetnicul lui Stefan cel Mare, este unul dintre cei mai populari sfinti moldoveni din toate timpurile; (D.N 17+D.J 209, 68km, acces auto 1:30\').
Biserica catolica sculptata in sare din salina Cacica- (DJ 209, 17 km, acces auto, 25\').
Marginea cu ceramica neagra apreciata in toata lumea, prelucrata dupa o tehnica ce dateaza din perioada geto-dacica continua pana in zile noastre; (DJ 209, 41km, acces auto, 1:10\').
Traditionalele case de la Ciocanesti: sat bucovinean de munte, se deosebeste de celelalte
comune prin casele traditionale pictate, ceea ce-i ofera un aspect de basm.
\"Mocanita\' din zona Moldovita; (DN 17A+ DJ 176, 27 km, acces auto, 35\').

MUZEE

1. Muzeul lemnului si muzeul vanatorii din Campulung Moldovenesc; (DE 20, 36 km, acces auto, 50\').
2. Muzeul obiceiurilor populare din Bucovina care organizeaza periodic expozitii (Gura Humorului).
3. Muzeul etnografic din Solca - reprezentativ pentru zona etnografica Radauti, sec VII-lea.
4. Muzeul satului bucovinean (langa Cetatea Sucevei); (DN 17, 34km, acces auto 45\').
5. Muzeul de istorie din Suceava (in muzeu exista statui de ceara ale lui Stefan cel Mare, ale curtenilor
si sotiei lui); (DN 17, 34km, acces auto 45\').
6. Cetatea de scaun - Suceava - construita in jurul anului 1370 de Petru Musat, este un loc in care fiecare piatra respira un fragment de istorie(DN 17, 34km, auto 45\').
7. Muzeul Oualor Incodeiate \"Lucia Condrea\' (Str. Stadionului, Nr.87, Moldovita)
8. Muzeul Oului - atelier de incondeiat oua (Str. Garii, Nr.20, Vama )

Rezervatiile naturale:
1. Rezervatia Pietrele Doamnei, Masivul Rarau - adevarate \"turnuri gotice\" intr-un peisaj salbatic.
Masivul Rarau reprezinta dimensiunea fundamentala a lumii, latura cosmica a \"vietii si a istoriei\". Cu el incepe realitatea sufleteasca din care a izvorat unduitoarea potrivire de cuvinte: \"Pe-un picior de plai, Pe-o gura de rai...\"; (DN 17, 50 km, acces auto, 1:30\').
2. Codrii seculari de la Slatioara - padure absolut salbatica de o frumusete ireala, plina de fosnete si de murmure de tot felul, isi inalta spre cer varfurile indraznete; (DN 17 + DJ 177A, 26 km, acces auto 35\'+ 2km pe jos).
3. Rezervatia Poiana Stampei - de o frumusete salbatica rar intalnita, aceasta rezervatie completeaza paleta cromatica a peisajului bucovinean, gazduieste o planta carnivora, unia in lume - \"Roua cerului\"; (DE 20, 92 km, acces auto, 1:45\').
4. Fanetele seculare de la Bosanci - aici cresc numeroase plante exotice, originare din Asia; (DN 17+ DE 20, 48 km, acces auto 1h).
5. Rezervatia geologica \"12 Apostoli\", Masivul Calimani; (DE 20+ DJ, 95 km pana la Gura Haitii acces auto aprox. 2h pe jos).
6. Rezervatiile Naturale Piatra Pinului si Piatra Soimului- situate pe malul drept al raului Moldovei; Gura Humorului.


OFERTA AGREMENT GURA HUMORULUI
- Partia Soimul + Parc de Agrement , Arinis din statiunea turistica Gura Humorului
1. Plimbare cu telescaunul;
2. Piscina acoperita de dimensiuni olimpice; sauna, un jacuzzi si o baie cu aburi; Strand in aer liber;
3. Patinoar pentru copii si un patinoar natural pentru patine cu role si skateboard;
4. 5 terenuri de sport: terenuri de tenis de camp cu instalatie de nocturna, fotbal, volei, handbal, baschet
5. Plimbari cu bicicleta - Ciclism montan pe trasee marcate pe grade de dificultate;
6. Drumetii organizate cu ghid specializat pe trasee de Trekking.
7. ESCALADA PARC Arinis - http://parc-aventuri.ro/ro/
8.Inchirieri atv-uri.

Descriere pensiune
Intr-un taram al legendelor, al traditiilor pastrate intacte, al oamenilor simpli, omenosi si voiosi, undeva in Bucovina, Pensiunea Casa Humor **** va invita sa cunoasteti putin din Tara Fagilor. La noi traditia se combina cu modernul, iar arta culinara tine cont de secretele din batrani.

Aflata la iesirea din Gura Humorului, la doar cativa km de faimoasele Manastiri Voronet (3km), Humor (5km) si 1km de Partia Soimul, Pensiunea Casa Humor**** este singura pensiune din statiunea Gura Humorului, care va ofera pentru relaxare si destindere un centru SPA cu piscina, jacuzzi, sauna si masaj !!

Servicii si facilitati
CAZARE - 52 locuri de cazare in 23 spatii de cazare structurate in 2 corpuri A si B
CORP A
Tip camere
- 5 matrimoniale cu balcon
- 3 twin cu balcon
- 2 twin mansarda velux
- 3 apartamente/suita - 4 pers (1 cam matrimoniala+1 cam twin, decomandate, baie si terasa)
CORP B
Tip camere
- 6 twin cu balcon
- 4 twin fara balcon

Dotari si facilitati pensiune:
- Restaurant traditional 50 locuri (preparate bucovinene 100% naturale, pregatite in casa)
- SPA-piscina interioara, Jacuzzi, sauna, masaj
- Sala de conferinta 40 locuri (dotata)
- Sala de agrement (ping-pong, dart, billiard, remy,etc)
- Internet wireless gratuit - restaurant, receptie/lounge - internet acces point
- Casuta taraneasa, foisor (40pers), terasa, gratar, protap
- Loc de joaca amenajat
- Parcare proprie (20 masini), acces microbuze, autocar (40pers)

Dotari si facilitati camera:
- incalzire centrala
- apa calda permanent
- grup sanitar propriu
- telefon
- tv - cablu
- minibar
- feon, prosoape, consumabile hoteliere
- internet cablu/wireless 24/24
- servicii secretariat (receptie)
- servicii de spalatorie (la cerere)

\"Casa Humor - Casa ta in Bucovina \" - O combinatie intre autentic, traditional si modern este principalul motiv pentru care multi dintre clientii nostri au revenit in Tara Fagilor!

CRACIUN 2014
23 - 27 decembrie 2014
• 4 nopti de cazare cu mic dejun
• preparate din bucataria bucovineana
• 2 pranzuri si o gustare
• cina de intampinare
• pomana porcului
• cina traditionala din Ajunul Craciunului
• petrecerea de Craciun
• colindatori si Mos Craciun - datini si obiceiuri
• cina Campeneasca si foc de tabara
• o plimbare cu sania
• relaxare la centru SPA
TARIFE/sejur:
1800 lei/persoana - apartament
1700 lei/persoana - apartament semidecomandat
1500 lei/persoana - camera dubla cu balcon
1400 lei/persoana - camera dubla fără balcon
Pentru copii:
Gratuit 0-4 ani
(fara pat suplimentar si loc la masa)
50% 5-14 ani (cu meniu special)
Integral >14 ani
50% avans la comanda ferma, in maxim 7 zile de la confirmarea rezervarii.
Diferenta pana la 01.dec.2014.
Avansul nu se restituie in cazul anularii rezervarii.
Gura Humorului
Aleea Stefan cel Mare 5 bis
Telefon: +40 230 233 334
Mobil: +40 724 583 181
contact@casahumor.ro
office@casahumor.ro
www.casahumor.ro

Revelion 2015
30 decembrie 2014 - 03 ianuarie 2015
 4 nopti de cazare cu mic dejun
 preparate din bucataria bucovineana
 2 pranzuri si o gustare
 cina de intampinare si cina de ramas bun
 petrecerea de Revelion
 uratori - datini si obiceiuri
 cina Campeneasca si foc de tabara
 o plimbare cu sania
 relaxare la centru SPA
TARIFE/sejur:
2450 lei/persoana - apartament
2200 lei/persoana - apartament semidecomandat
1950 lei/persoana - camera dubla cu balcon
1850 lei/persoana - camera dubla fara balcon
Pentru copii:
Gratuit 0-4 ani (fara pat suplimentar si loc la masa)
50% 5-14 ani (cu meniu special)
Integral >14 ani

50% avans la comanda ferma, in maxim 7 zile de la confirmarea rezervarii.
Diferenta pana la 01.dec.2014.
Avansul nu se restituie in cazul anularii rezervarii.

Gura Humorului
Aleea Stefan cel Mare 5 bis
Telefon: +40 230 233 334
Mobil: +40 724 583 181
contact@casahumor.ro
office@casahumor.ro
www.casahumor.ro
Nr total de camere: 23
Nr total de locuri: 52

Facilitati :

Facilitate Restaurant
Facilitate Bar
Facilitate Terasa
Facilitate Foisor In Curte
Facilitate Sala De Mese
Facilitate TV in living
Facilitate Internet
Facilitate Jacuzzi
Facilitate Piscina
Facilitate Sauna
Facilitate Masaj
Facilitate Loc amenajat de joaca pentru copii
Facilitate Plimbari cu sania
Facilitate Biliard
Facilitate Tenis de masa
Facilitate Sala de conferinte
Facilitate Parcare
Facilitate TV in Camera
Facilitate Baia in camera
Facilitate Minibar
Rezerva cazare


Spune-ne parerea ta despre serviciile oferite de aceasta unitate turistica

Preturi cazare
PERIOADA 04.01-15.06.2013
CAMERA DUBLA 170 RON
CAMERA SINGLE 145 RON
APARTAMENT 250 RON

PERIOADA 16.06-15.09.2013

CAMERA DUBLA 185 RON
CAMERA SINGLE 155 RON
APARTAMENT 260

PERIOADA 16.09-23.12.2013

CAMERA DUBLA 170 RON
CAMERA SINGLE 155 RON
APARTAMENT 250 RON


Carduri acceptate: Visa; Mastercard;

Comentarii Medie

   NotaNotaNotaNotaNota

Momentan Pensiunea Casa Humor nu are nici un comentariu, daca doresti poti sa adaugi unul.