Castelul Peles
Declarat muzeu in anul 1953, Castelul Peles este cel mai vizitat muzeu din Romania. Anual peste trei sute de mii de turisti trec pragul muzeului. Acesta a fost resedinta de vara a regelui Carol I, construita intre 1873 si 1914, inaugurata si locuibila inca din 1883, data de la care beneficiaza de curent electric si incalzire.
Castelul Peles are aproximativ 160 de camere si functioneaza ca muzeu subordonat Ministerului Culturii si Patrimoniului National. Conform monografiei Castelului Peles scrisa de Mihai Haret in 1924, constructia Castelului Peles a costat aproximativ 16,5 milioane de lei aur. Carol I a dorit ca tot ce adunase in timp sa fie vazut. Tocmai de aici a pornit si ideea de a deschide castelul publicului vizitator . La Peles erau gazduiti oaspeti de vaza, iar Carol II l-a folosit pentru evenimente oficiale, in mod curent, el intrebuintand cabinetul de lucru al unchiului. Sumele incasate, cu prilejul diverselor vizite, din 1920 au fost utilizate pentru operele de caritate ale reginei Maria. Mai târziu, dupa 1948, castelul devine muzeu (oficial din 1953), fiind deschis atat pentru publicul romanesc, pentru vizitatorii straini, pentru cei de rang aristocrat cat si pentru invitatii oficiali ai Romaniei.
In cazul in care va intrebati, este important sa cunoasteti ca in cadrul Muzeului National Peles nu exista camera de inchiriat.
Biletele de intrare au preturi reduse pentru elevi, studenti, pensionari si posesori au cardurilor Euro<26. Taxa de intrare include ghidajul in limbile romană, engleză, franceză, spaniolă şi italiană.
Daca va decideti sa vizitati aceasta atractie turistica importanta, este necesar in primul rand sa verificati programul de vizitare si totodata sa va acordati timp pentru vizitare. Cel mai scurt tur al Castelului Peles este 45 de minute; daca luati in considerare si vizitarea teraselor plus achizitionarea biletelor, veti petrece cel putin o ora. Iar daca optati pentru turul optional II (parter +etajul I+ etajul II), vizita dumneavoastra se poate extinde pana la doua ore si jumatate.
Traseu Directii catre Sinaia:
Dinspre Brasov – DN1 E60 – 37 km
Dinspre Ploiesti – DN1 E60 – 64 km
Dinspre Targoviste – DN71 – 65 km
Bucuresti – Sinaia – DN1 E60 – 148 km
Bucuresti – Sinaia – A3 - DN1 E60 – 148 km

Fotografii Castelul Peles
Cazare 0  Cazare 1  Cazare 2  Cazare 3  Cazare 4  Cazare 5